Ένα φλιτζάνι ζεστό αφέψημα ή έγχυμα από το αγαπημένο μας βότανο είναι σίγουρα η καλύτερη συντροφιά για τις κρύες ημέρες του χειμώνα! Ας συνεχίσουμε λοιπόν από το https://www.etherio.org/post/tea-time για να δούμε κι άλλα αγαπημένα και θεραπευτικά βότανα.
Φασκόμηλο.
Ασκεί ευεργετική δράση σε περιπτώσεις κρυολογήματος, λαρυγγίτιδας και φαρυγγίτιδας, ενώ λαϊκές αναφορές εικάζουν ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανακούφιση των δυσάρεστων εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων. Δεν συνιστάται η πόση του κατά την εγκυμοσύνη ή τον θηλασμό.
Εμπεριέχει πλειάδα βιοενεργών συστατικών όπως καμφορά (14-37%), άλφα- και βήτα-καρυοφυλλένιο, ροσμαρινικό οξύ, χλωρογενικό οξύ, διτερπένια και φλαβονοειδή όπως η ισχυρά αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη λουτεολίνη.
Σωστή παρασκευή τσάι Φασκόμηλο:
Βράζουμε το νερό και το αποσύρουμε από την εστία θερμότητας
Έπειτα από 2 έως 3 λεπτά ρίχνουμε το Φασκόμηλοκαι περιμένουμε για 4 με 5 λεπτά πριν το καταναλώσουμε.
Χαμομήλι. Αποτελεί βότανο του οποίου το έγχυμα χρησιμοποιείται πολύ συχνά ΓΙΑ τις χαλαρωτικές ΚΑΙ αντισηπτικές Ιδιότητες. Οι επιδράσεις του στο πεπτικό σύστημα είναι ιδιαιτέρως ευεργετικές και καταπραϋντικές, όπως και σε κάθε μόλυνση βλεννογόνου του οργανισμού μας (πολύ συχνά άλλωστε χρησιμοποιείται και με τη μορφή κομπρέσας για μολύνσεις των ματιών). Η στοματίτιδα, χαρακτηριστική φλεγμονή που παρουσιάζεται σε ασθενείς υπό χημειοθεραπεία, μπορεί επιτυχώς να αντιμετωπιστεί με την καθημερινή συστηματική κατανάλωση χαμόμηλου. Αν και γενικώς ασφαλές, το χαμομήλι πρέπει να αποφεύγεται από άτομα με διαπιστωμένη αλλεργία σε φυτά της οικογένειας Asteraceae / Compositae.
Σωστή παρασκευή τσάι Χαμομήλι:
Βράζουμε το νερό και το αποσύρουμε από την εστία θερμότητας
Έπειτα από 2 έως 3 λεπτά ρίχνουμε το χαμομήλι και περιμένουμε για 4 με 5 λεπτά πριν το καταναλώσουμε.
Στα αιθέριο θα βρείτε την μεγαλύτερη γκάμα βοτάνων!
Comentarios