top of page

7 Λαχανικά εποχής που χρειάζεσαι σίγουρα!



1. Λαχανάκια Βρυξελλών
Τα Λαχανάκια Βρυξελλών αποτελούν ένα μεγάλο «οπλοστάσιο» θρεπτικών συστατικών και έναν ισχυρό «σύμμαχο» στη θωράκιση του οργανισμού μας από κάθε είδους ασθένειες και παθήσεις. Η διατροφική τους αξία είναι ιδιαίτερα υψηλή και παρότι μικροσκοπικά, είναι ιδιαίτερα θαυματουργά.

2. Σέλινο
Η μαμά σου το χρησιμοποιούσε πάντα στα μυρωδάτα πιάτα της και πλέον ακούει και στο εξωτικό όνομα σέλερι! Αρωμάτισε σούπες ή φαγητά κατσαρόλας με σέλινο και ενίσχυσε την πράσινη διατροφή σου.
Το σέλινο είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C που είναι απαραίτητη για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.
3. Φασολάκια
Μια κούπα φασολάκια περιέχει 30 θερμίδες και το 15% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε φυτικές ίνες. Τα πράσινα φασολάκια είναι πλούσια πηγή βιταμινών Κ και C και σου δίνουν το 10% της ποσότητας μαγνήσιου, βιταμίνης Α και φολικού οξέος που χρειάζεσαι καθημερινά.
4. Καρότα
Η β-καροτίνη στα καρότα και η αντιοξειδωτική βιταμίνη Α, σου προσφέρουν καλύτερη όραση.
Τα baby καρότα είναι ότο καλύτερο για σνακ!
5. Πράσο
Υπέροχο και πολύ πιο ασυνήθιστο στις σαλάτες ή τα φαγητά σου. Μια κούπα περιέχει 50 θερμίδες, 2 γραμμάρια φυτικών ινών και το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε βιταμίνη Κ. Αντικατάστησε τα κρεμμύδια στα ζυμαρικά, το κοτόπουλο ή την ομελέτα με πράσο.
6. Πολύχρωμες πιπεριές

Οι αγαπημένες πιπεριές του χειμώνα έρχονται σε ποικιλία χρωμάτων.

Μια μόνο κούπα πιπεριάς αυτής της εποχής, θα σου δώσει μόλις 30 θερμίδες, 3 γραμμάρια φυτικών ινών και 200% του ποσοστού της βιταμίνης C που χρειάζεσαι μέσα στην ημέρα. Οι κόκκινες πιπεριές, όχι οι καυτερές, περιέχουν περισσότερη βήτα- καροτίνη σε σχέση με τις πράσινες και είναι πηγή και βιταμίνης Ε, που βοηθά στην ανάπλαση της επιδερμίδας σου.

7. Γλυκοπατάτα

Η γλυκοπατάτα δεν είναι μόνο γλυκιά αλλά και σούπερ τροφή. Πλούσια σε βιταμίνες C, D, B6, ενώ περιέχει μεγάλη ποσότητα σιδήρου, μαγνησίου και καλίου. Πρόσθεσε τη γλυκοπατάτα στα γλυκά, τον πουρέ σου αλλά και ως σνακ στο γραφείο, σαν τσιπς ψημένα στο φούρνο.

Στα "αιθεριο Bio Stores" μπορείτε να βρείτε καθημερινά, φρέσκα βιολογικά φρούτα και λαχανικά!


28 views0 comments
bottom of page