top of page

4 ισχυρά φυσικά αντιβιοτικά που δεν χρειάζονται συνταγή!

Τα αντιβιοτικά έχουν γίνει ένα από τα πιο υπερσυνταγογραφούμενα «φάρμακα». Το αποτέλεσμα της υπερβολικής χρήσης τους είναι να καταστρέφεται το πεπτικό τους σύστημα και μειώνουν τη φυσική μας ανοσία. Απαλλαγείτε από τις λοιμώξεις με αυτά τα πέντε ισχυρά φυσικά αντιβιοτικά.


1. Σκόρδο

Το σκόρδο χρησιμοποιείται ιατρικά από πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιήθηκε το 1700 για να αποκρούσει την πανώλη.

Το σκόρδο έχει ισχυρές αντιβιοτικές, αντιικές, αντιμυκητιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και είναι σε θέση να προστατεύει και να διευκολύνει την απομάκρυνση των μη φιλικών βακτηρίων. Είναι επίσης πολύ υψηλό σε φυσικά αντιοξειδωτικά που καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες, και δημιουργεί ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Το ενεργό συστατικό του σκόρδου, η αλισίνη, είναι το βασικό συστατικό για τη εξόντωση και την αποτροπή επιβλαβών βακτηρίων.

Συνθλίψτε το για να ενεργοποιήσετε αυτές τις ενώσεις και καταναλώστε το ωμό, σε ζεστό τσάι ή σε ελαφρώς μαγειρεμένο φαγητό.


2. Ριγανέλαιο

Το λάδι ρίγανης φροντίζει τα παθογόνα βακτήρια χωρίς να διαταράσσει τα ωφέλιμα βακτήρια. Είναι επίσης αντιικό και αντιμυκητιακό, γεγονός που το καθιστά ένα ισχυρό, φυσικό αντιβιοτικό με συνδυασμό τρία σε ένα που συναγωνίζεται τα φαρμακευτικά προϊόντα.

Το βασικό αντιμικροβιακό συστατικό στο λάδι της ρίγανης είναι η καρβακρόλη.


3. Εχινάκεια

Η εχινάκεια έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μιας μεγάλης ποικιλίας λοιμώξεων εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Παραδοσιακά, χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία ανοιχτών πληγών, διφθερίτιδας, δηλητηρίασης αίματος και άλλων ασθενειών που σχετίζονται με βακτήρια.

Σήμερα, αυτό το ισχυρό βότανο χρησιμοποιείται κυρίως για το κρυολόγημα και τη γρίπη, λόγω της ικανότητάς του να καταστρέφει τις πιο επικίνδυνες μορφές βακτηρίων, όπως ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος, που προκαλεί θανατηφόρο MRSA.


4. Manuka Honey

Ίσως το πιο εύγευστο αντιβιοτικό έρχεται με τη μορφή μελιού manuka. Εφαρμόζεται τοπικά, μπορεί να σκοτώσει ένα ευρύ φάσμα παθογόνων, συμπεριλαμβανομένου του MRSA και των βακτηρίων που τρώνε σάρκα. Διαπιστώθηκε επίσης ότι τα επεξεργασμένα βακτήρια δεν δημιούργησαν καμία αντίσταση, γεγονός που θα καθιστούσε τελικά το μέλι manuka αναποτελεσματικό.


Μια εξαιρετική αρχή για ένα εντελώς φυσικό φαρμακείο. Επίσης, σκεφτείτε το reishi, το εκχύλισμα φύλλων ελιάς, το γαρίφαλο, τον κουρκουμά, ακόμη και τα λεμόνια για να ολοκληρώσετε το αντιβιοτικό σας οπλοστάσιο.


Στα αιθέριο Bio Stores θα βρείτε τεράστια ποικιλία από τα φυσικά αντιβιωτικά σε διάφορες μορφές... όπως εκχυλίσματα, βάμματα, έλαια, τσάι, κτλ...

197 views0 comments
bottom of page