top of page

6 λόγοι για να τρώς καθημερινά Βιολογικά φρούτα

Παγκόσμια μέρα Χορτοφαγίας σήμερα! Σας δίνουμε 6 λόγους για να τρώτε καθημερινά Βιολογικά φρούτα.

Τα περισσότερα φρούτα διαθέτουν τεράστια ποσότητα βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών που είναι απαραίτητα για την ορθή λειτουργία του οργανισμού και την θωράκιση της υγείας μας.

Τα φρούτα εξαιτίας της πληθώρας των βιταμινών που εμπεριέχουν προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην υγεία και τη θωράκιση του ανοσοποιητικού ενώ βοηθούν στη διαδικασία της πέψης. Επίσης, ενισχύουν την ψυχική υγεία και δρουν ευεργετικά για την καρδιά. Οι διαιτολόγοι συστήνουν να τρώμε 1 1/2 έως 2 φλιτζάνια του τσαγιού ή μικρά μπολ (στο μέγεθος κουτιού γιαουρτιού) φρούτα την ημέρα. Και ενώ οι περισσότεροι από εμάς θα λέγαμε ότι απολαμβάνουμε αυτή την γλυκιά και νόστιμη ομάδα τροφίμων, δεν πετυχαίνουμε απαραίτητα αυτόν τον στόχο σε ημερήσια βάση.

Τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων

Τα φρούτα στο σύνολό τους και ανάλογα με την επιλογή που ο κάθε ένας από εμάς κάνει προσφέρουν υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη καθώς και ορισμένες ποσότητες ενζύμων και αντιοξειδωτικών που είναι απαραίτητα για τις καθημερινές λειτουργίες του σώματος. Συνολικά πρέπει να τρώμε όλα τα χρώματα των φρούτων, όπως αναφέρουν οι ειδικοί.

  1. Τα φρούτα μειώνουν τις φλεγμονές

  2. Τα φρούτα αποτρέπουν χρόνιες ασθένειες

  3. Τα φρούτα υποστηρίζουν ένα υγιές έντερο

  4. Τα φρούτα ενισχύουν την υγεία του δέρματος

  5. Τα φρούτα μας βοηθούν να παραμείνουμε ενυδατωμένοι

  6. Τα φρούτα υποστηρίζουν την προσπάθεια απώλειας βάρους

11 views0 comments
bottom of page