top of page

7 θεαματικά οφέλη της βιταμίνης C

Η βιταμίνη C είναι πολύ σημαντική βιταμίνη, τη οποία το σώμα μας δεν μπορεί να την παρασκευάσει.

  1. Μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C θα μπορούσε να διευκολύνει τη μείωση της αρτηριακής πίεσης τόσο σε άτομα με χαμηλή όσο και σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.

  2. Μπορεί να μειώσει τον κίδυνο για καρδιακές παθήσεις, καθώς και τα υψηλά επίπεδα κακής χοληστερόλης LDL στο αίμα και τα τριγλυκερίδια

  3. Η βιταμίνη C είναι επίσης ένας ισχυρός αναστολέας και είναι σε θέση να ενισχύσει τις φυσικές σας άμυνες. Τα αντιοξειδωτικά είναι μόρια που ενισχύουν το σύστημα μας με προστατευτικά κύτταρα από τα επιβλαβή μόρια.

  4. Μπορεί να μειώσει τα επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα και να βοηθήσει στην πρόληψη των κρίσεων ουρικής αρθρίτιδας. Η ουρική αρθρίτιδα είναι επίσης μια μορφή φλεγμονώδους νόσου.

5. Τα επίπεδα βιταμίνης C στο αίμα, και η υψηλή πρόσληψη βιταμίνης C από τροφές ή με τη μορφή συμπληρωμάτων διατροφής έχει αποδειχθεί ότι έχει προστατευτική επίδραση στη σκέψη και τη μνήμη καθώς μεγαλώνουμε!


6. Μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει η έλλειψη σιδήρου


7. Ενισχύει την ανοσία. Ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι παίρνουν συμπληρώματα βιταμίνης C είναι για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους καθώς η βιταμίνη C είναι χρήσιμη για το ανοσοποιητικό σύστημα. Πρώτα η βιταμίνη C βοηθά στην συγκέντρωση λευκών αιμοσφαιρίων που χαρακτηρίζονται ως λεμφοκύτταρα και φαγοκύτταρα που ενισχύουν την ασπίδα του οργανισμού ενάντια στη μόλυνση!


12 views0 comments
bottom of page