top of page

8 Συμπληρώματα για να θωρακίσετε το ανοσοποιητικό σας

Updated: Jan 28, 2022

Τι σημαίνει θωρακίζω τον οργανισμό μου; Σημαίνει προετοιμάζω τον οργανισμό σωστά για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε όποια συνθήκη χρειαστεί!

Ο Ιδανικός συνδιασμός για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας είναι η σωστή, ποιοτική, "καθαρή διατροφή"* και η χρήση κάποιων βασικών συμπληρωμάτων διατροφής που θα μας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στο να προφυλάξουμε την υγεία μας.

*Για εμάς στα αιθέριο bio stores,"καθαρή διατροφή" σημαίνει απλά βιολογική! Χωρίς χημικά και φυτοφάρμακα, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές.


1. Μια καλή Πολυβιταμίνη. Σας προτείνουμε λοιπόν μια διαφορετική πολυβιταμίνη, την Ever-C που είναι Συνδυασμός: Πολυβιταμίνη + 1000 mg Vitamin C + ηλεκτρολύτες, σε διάφορες γεύσεις.

 

2. Vitamin D.


Η βιταμίνη D3 είναι το στοιχείο που παράγεται από το δέρμα κατά την έκθεση στο φως του ήλιου. Είναι στοιχείο απαραίτητο για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των οστών και της οστικής πυκνότητας. Η βιταμίνη D3 παράγεται μόνο αφού το δέρμα έχει εκτεθεί σε υπεριώδη ακτινοβολία. Στη συνέχει μετατρέπεται στο ήπαρ σε μια πιο σύνθετη μορφή της βιταμίνης D3. Αυτή η ένωση, καταλήγει στους νεφρούς όπου αναλύονται περαιτέρω σε μια ουσία τύπου ορμόνη που χρησιμοποιείται για την επισκευή και συντήρηση των οστών.



Οφέλη:

  • Η βιταμίνη D3 ή χοληκαλσιφερόλη είναι μία οστεοπροστατευτική βιταμίνη, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην υγιή ανάπτυξη και συντήρηση των οστών, της οστικής πυκνότητας καθώς και στη διατήρηση των επιπέδων ασβεστίου στο αίμα.

  • Η πολύτιμη αυτή βιταμίνη, καθορίζει τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος, την έκκριση της ινσουλίνης και συμβάλει ενεργά στην υγιή κυτταρική ανάπτυξη.

  • Επίσης, διαθέτει ανοσοτροποιητικές ιδιότητες και υποστηρίζει τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος.

 

3. Zink.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα ουσιώδες στοιχείο του οργανισμού με κομβικό ρόλο σε πολλές ενζυμικές αντιδράσεις του. Αποτελεί συμπαράγοντα πολλών ενζυμικών συστημάτων. Ανάμεσα στις αντιδράσεις που καταλύονται από αυτά τα ένζυμα, είναι η σύνθεση λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών και υδατανθράκων, απαραίτητη για τη διαδικασία παραγωγής ενέργειας.


Η απαίτηση ψευδαργύρου για τη σύνθεση του DNA (γενετικό υλικό) και των νέων ιστών, τον καθιστούν ζωτικής σημασίας στοιχείο για την ομαλή αύξηση και ανάπτυξη στην παιδική ηλικία. Ο ψευδάργυρος απαιτείται, επίσης, για τη δημιουργία των Τ-λεμφοκυττάρων που επιτίθενται στους ιούς και τα παθογόνα βακτήρια. 

Επίσης, ο ψευδάργυρος μετέχει σε πολλές μεταβολικές και χημικές αντιδράσεις στα νεφρά, στο ήπαρ, στο πάγκρεας και στον εγκέφαλο, γι' αυτό και επηρεάζει άμεσα πολλά οργανικά συστήματα, όπως το νευρικό, το ανοσοποιητικό και το αναπαραγωγικό. Η συμπληρωματική λήψη ψευδαργύρου είναι αποτελεσματική σε μερικούς τύπους δερματικών προβλημάτων, ενώ μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης των πληγών. Επιπλέον, καταστέλλει το μεταβολισμό των ανδρογόνων στον προστάτη και μπορεί να ωφελήσει μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες. Ακόμη, η λήψη συμπληρωμάτων ψευδαργύρου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της κίρρωσης του ήπατος που οφείλεται σε αλκοολισμό. Προϊόν χρήσιμο σε περιπτώσεις μη γονιμότητας, καθώς η έλλειψη ψευδαργύρου μπορεί να προκαλέσει μεταβολές χρωμοσωμάτων στους άνδρες και στις γυναίκες.

 

4. Εκχύλισμα Ζαμπούκου.

Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της γρίπης και των συμπτωμάτων της. Τα τελευταία χρόνια οι ερευνητές δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις πολυφαινόλες και τις ανθοκυανίνες που περιέχονται στους καρπούς. Πιστεύουν ότι αυτές οι ενώσεις συμβάλλουν στη θωράκιση του οργανισμού έναντι των ιώσεων κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Κλινικές δοκιμές επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς αυτούς καθώς έδειξαν ότι συμπυκνωμένο εκχύλισμα από τους καρπούς συμβάλλει γρήγορα και αποτελεσματικά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος.

Μια μελέτη του 2001 που δημοσιεύθηκε στο U.S. National Library of Medicine δήλωσε ότι τα εκχυλίσματα του ζαμπούκου είναι μια «φυσική θεραπεία με αντι-ιικές ιδιότητες, ειδικά κατά των διαφορετικών στελεχών του ιού της γρίπης.»

Μια άλλη μελέτη του 2004 που δημοσιεύθηκε στην NLM δήλωσε ότι τα συμπτώματα της γρίπης, διαρκούν μικρότερο χρόνο, όταν χρησιμοποιούμε τον ζαμπούκο.

 

5. Εκχύλισμα γκρέιπφρουτ.

Το αντιβιοτικό της φύσης! Το εκχύλισμα των σπόρων του γκρέιπφρουτ περιέχει βιοφλαβονοειδή, όπως ναρινγκίνη, εσπεριδίνη, νεοεσπεριδίνη, γλυκοσίδη της διυδροκαμφερόλης, τεταρτοταγή γλυκοσίδη, γλυκοσίδη της καμφερόλης, απιγενίνη και ρουτινοσίδη. Τα πολύτιμα φυσικά βιοφλαβονοειδή, αυξάνουν την απορρόφηση βιταμίνης C από τον οργανισμό και είναι επίσης πολύτιμα για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, εξουδετερώνουν δηλαδή τα επιθετικά μόρια οξυγόνου, τις λεγόμενες ελεύθερες ρίζες.

Είναι δραστικό κατά 800 περίπου βακτηριδίων και 100 μικροβιακών στελεχών, μυκήτων και πολλών μονοκύτταρων παρασίτων. Πιο συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί ότι βοηθά την εντερική χλωρίδα και δρα ενάντια σε διάρροια, γρίπη, εκζέματα, δερματικούς μύκητες, πιτυρίδα, ιγμορίτιδα, στοματικό έλκος, κολπική ή εντερική Candida, τροφική δηλητηρίαση, κολπίτιδα, χολέρα, μικρά τραύματα, ακμή, έρπη, μύκητες νυχιών κ.α.

 

6. Σπιρουλίνα.

Είναι γεμάτη με φυτικές και απαραίτητες βιταμίνες και ανόργανες ουσίες, όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο, η βιταμίνη D και ο ψευδάργυρος - τέλεια, τόσο για μια ισορροπημένη διατροφή όσο και για τη βελτίωση της γενικής ευεξίας σας. Ο ψευδάργυρος υποστηρίζει κρίσιμες λειτουργίες του σώματος, όπως ο μεταβολισμός και το ανοσοποιητικό, ενώ παράλληλα βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Είναι επίσης μια καταπληκτική πηγή φυτικής πρωτεΐνης που περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, υποστηρίζει τους προπονητικούς στόχους σας βοηθώντας σας να προσλάβετε την ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεστε για την ανάπτυξη και διατήρηση σημαντικών μυών. Θα την βρείτε σε σκόνη ή σε ταμπλέτες.

 

7. Νερό!

Το νερό αποτελεί τον διαλύτη εκείνο στον οποίο διαλύονται οι θρεπτικές ουσίες, μεταφέρονται και χρησιμοποιούνται απ' τον οργανισμό. Όσα θρεπτικά συστατικά κι αν πάρουμε απ' τις τροφές, αν ο οργανισμός δεν έχει νερό, τα συστατικά αυτά δεν μπορούν να δράσουν. Έτσι, το νερό είναι απαραίτητο σε όλες τις διεργασίες που γίνονται στο σώμα και ιδιαίτερα για τη λειτουργία του μεταβολισμού. Συμβάλει στην φυσιολογική λειτουργία της πέψης και της απορρόφησης των τροφών και ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη δομή και τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος κι είναι το μεταφορικό μέσο των θρεπτικών συστατικών, των ηλεκτρολυτών και των ορμονών του οργανισμού. Κάποιος μπορεί να επιβιώσει μέχρι 6 εβδομάδες χωρίς φαγητό αλλά χωρίς νερό οι ενήλικες δε μπορούν να ζήσουν πάνω από 10 ημέρες και τα παιδιά πάνω από 5 μέρες. Το νερό είναι εξ' ίσου σημαντικό με το οξυγόνο για τη ζωή.

Ακόμα και στο νερό πρέπει να προσέχουμε την ποιότητα του! Σε ένα καλής ποιότητας νερό πρέπει να κοιτάξουμε πόσο "ελαφρύ" είναι, την Σκληρότητά του, το PH, την Καθαρότητά του και να έχει χαµηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Στο Lauretana θα τα βρείτε όλα!

Επιλέξτε απλά το ελαφρύτερο νερό στην Ευρώπη!

 

8. Εκχύλισμα Εχινάτσιας.

Η Echinacea (εχινάτσια ή εχινάκια) είναι ένα από τα πιο γνωστά βότανα που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Η δράση της υποστηρίζεται από πολυάριθμες μελέτες, οι οποίες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει την ένταση και τη διάρκεια των συμπτωμάτων της γρίπης ή του κρυολογήματος.

Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων, τη διέγερση της ανοσοποιητικής απόκρισης, την επούλωση των πληγών, την υγεία του δέρματος αλλά και ως αντισηπτικό.

Αποτελεί μια ευρέως διαδεδομένη θεραπεία  για τα κρυολογήματα και τη γρίπη. Μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων και στην επιτάχυνση της ανάρρωσης . Επίσης, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ενός κρυολογήματος που μόλις ξεκινά  Παρόλα αυτά, δεν συνιστάται η χρήση της για μακροχρόνια πρόληψη των κρυολογημάτων.


Διεγερτικό του Ανοσοποιητικού Συστήματος: Έχει αποδειχθεί ότι η Echinacea διεγείρει τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων και τις εκκρίσεις τους σε παράγοντα νέκρωσης όγκων (ΤΝF), που προκαλεί την καταστροφή των κυττάρων και των μικροβίων.


Αντιιικό: Έχει αποδειχθεί ότι τα εκχυλίσματα αυτού του βοτάνου αυξάνουν την αντίσταση στη γρίπη, τον έρπη και τους ιούς της ανεμοβλογιάς 

Αντιβακτηριακό: Η Echinacea δρα κατά του Staphylococcus aureus (χρυσίζων σταφυλόκοκκος, προκαλεί δερματικές λοιμώξεις και καλόγερους-δοθιήνες) και του Proteus mirabilis (υπεύθυνο για ουρολοιμώξεις).

Επούλωση Πληγών: Το υαλουρονικό οξύ διεγείρει την ανάπτυξη των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό κολλαγόνου και συνδετικού ιστού. Το πολυσακχαριδικό εκχύλισμα της Echinacea έχει αποδειχθεί πως βοηθά στο σχηματισμό ενός σταθερού συμπλέγματος που περιλαμβάνει υαλουρονικό οξύ.

Λοιμώξεις της Ουροδόχου Κύστης: Aνακουφίζει από τα συμπτώματα της ερεθισμένης ουροδόχου κύστης και των βακτηριακών λοιμώξεων αυτής .


Θα τα βρείτε σε όλα τα αιθέριο Bio Stores!

119 views0 comments
bottom of page