top of page

Let's all use: Re-Usable Face Mask

Είναι απίστευτα τα στοιχεία που διαβάζουμε από πολλούς οργανισμούς.

Μπορείτε να δείτε το αρχικό άρθρο στο link που ακολουθεί.

Σας δίνουμε κάποια αποσπάσματα.

COVID-19 Facemasks & Marine Plastic Pollution

..... από τις 52 (εκτιμώμενη ποσότητα) δισεκατομμύρια μάσκες που κατασκευάστηκαν παγκοσμίως το 2020, πιστεύεται ότι 1,56 δισεκατομμύρια θα μπούν στους ωκεανούς μας φέτος, με αποτέλεσμα επιπλέον 4.680 έως 6.240 μετρικούς τόνους θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικό.

Η έκθεση χρησιμοποίησε συντηρητικό ποσοστό απώλειας 3% και το μέσο βάρος 3 έως 4 γραμμάρια για μάσκα χειρουργικής μάσκας πολυπροπυλενίου μίας χρήσης, για να φτάσει στην εκτίμηση.


«Οι 1,56 δισεκατομμύρια μάσκες προσώπου που έχουν εισέλθει στους ωκεανούς μας το 2020 είναι εκεί μακροπρόθεσμα. Θα παραμείνουν στον ωκεανό για 450 χρόνια ή περισσότερο και θα σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια. "

«Είναι ζωτικής σημασίας να εργαστούμε για να μειώσουμε τη χρήση πλαστικών μίας χρήσης όλοι», λέει ο Δρ Phelps Bondaroff. "Υπάρχουν επαναχρησιμοποιήσιμες και βιώσιμες επιλογές για σχεδόν κάθε πλαστικό αντικείμενο μίας χρήσης. Φορέστε μια επαναχρησιμοποιήσιμη μάσκα, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο, και φροντίστε να απορρίψετε όλες τις μάσκες με υπευθυνότητα."


Στα αιθέριο θα βρείτε την μοναδική Re-Usable μάσκα που σέβεται το περιβάλλον από τις πρώτες ύλες που φτιάχτηκε μέχρι και την συσκευασία της. Δείτε εδώ: CEAE


32 views0 comments
bottom of page