top of page

The real Coconut Water story!

Το νερό καρύδας βρίσκεται, στο εσωτερικό των νεαρών πράσινων καρύδων. Οι ώριμες καρύδες τείνουν να μην περιέχουν νερό, αλλά λευκή σάρκα και αέρα στο εσωτερικό τους. Το νερό καρύδας χρησιμοποιείτο από τους ιθαγενείς εδώ και αιώνες για φαρμακευτικούς και θεραπευτικούς λόγους.

Το νερό λαμβάνεται κατευθείαν από το κέντρο των πράσινων καρύδων από περιοχές που έχουν επιλεχθεί και ενταχθεί σε προγράμματα δίκαιου εμπορίου και εμφιαλώνεται αμέσως χωρίς καμία επεξεργασία.

Γιατί πρέπει να πίνουμε το νερό καρύδας;

Θα μπορούσαμε να πίνουμε το νερό καρύδας απλά γιατί έχει υπέροχη και ελαφριά γεύση. Είναι πιο γλυκό και συναρπαστικό από το απλό νερό και είναι πιο ωφέλιμο για εμάς. Αυτό που το κάνει πραγματικά ξεχωριστό είναι τα θρεπτικά χαρακτηριστικά που έχει και τα μεγάλα οφέλη για την υγεία μας.


Πρώτο είναι μια αναζωογονητική και ταυτόχρονα θρεπτική εναλλακτική λύση στο νερό με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, μηδέν λιπαρά και πολλά θρεπτικά στοιχεία συμπεριλαμβανομένων του καλίου, ασβεστίου, φυτικών ινών, πρωτεϊνών, αντιοξειδωτικών, βιταμινών και μετάλλων. Στην πραγματικότητα λόγω του ότι είναι ισοτονικό ρόφημα ενυδατώνει το σώμα μας 3 φορές πιο γρήγορα από το απλό νερό. Έτσι μπορείτε να το πίνετε άφοβα γνωρίζοντας ότι μόνο καλό προσφέρει στο σώμα μας.

Υπάρχει σε φυσική γεύση αλλά και με διάφορα φυσικά flavours! Θα το βρείτε σε διαφορετικές συσκευασίες για να είναι πιο πρακτικό στο σπίτι, στο γραφείο ή το γυμναστήριο.



Δεύτερο είναι ένα έξυπνο φυσικό αθλητικό ρόφημα, κατευθείαν από το «εργοστάσιο» της φύσης. Το βιολογικό νερό καρύδας Dr. Martins's είναι ισοτονικό ρόφημα με διπλάσιο κάλιο από μια μπανάνα και τέλεια ισορροπία σε ηλεκτρολύτες. Το Dr. Martins's δεν έχει την ανάγκη για εντυπωσιακά χρώματα, προσθήκη ζάχαρης, συντηρητικά, γλυκαντικές ουσίες, πρόσθετα και βελτιωτικά γεύσης. Πολλά από τα γνωστά αθλητικά ροφήματα περιέχουν μέχρι και 20 γραμμάρια ζάχαρης ανά 250ml, καφεΐνη, τεχνητά χρώματα και συντηρητικά, ουσίες που δυσκολεύουν πολύ τη γρήγορη ενυδάτωση του οργανισμού. Το νερό καρύδας περιέχει 5 φυσικούς ηλεκτρολύτες και 8 φορές περισσότερο κάλιο από ότι τα γνωστά αθλητικά ροφήματα. Σοβαρές διαταραχές την ισορροπία των ηλεκτρολυτών σε αθλητές οδηγούν σε αδυναμίες, κράμπες, καρδιακές αρρυθμίες. Η καλή ισορροπία ηλεκτρολυτών βοηθά στην ανάπτυξη των μυών, στην καλή κυκλοφορία του αίματος και στη μείωση του χρόνου ανάρρωσης μετά από τραυματισμούς. Είναι απλά ένα φυσικό υγιεινό εναλλακτικό αθλητικό ποτό με μόνο 1 συστατικό, αλλά προσφέροντας όλα όσα υπόσχονται τα γνωστά αθλητικά ροφήματα.

Μελετώντας πιο κάτω τα διαθρεπτικά στοιχεία μπορούμε να καταλάβουμε την τεράστια διαφορά που υπάρχει στα συστατικά αλλά και στα θρεπτικά στοιχεία του νερού καρύδας σε σύγκριση με το πιο γνωστό αθλητικό ρόφημα.


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΝΩΣΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΟΦΗΜΑΤΟΣ: Νερό ,σιρόπι σουκρόζης, σιρόπι γλυκόζης, σιρόπι φρουκτόζης, κιτρικό οξύ, ενισχυτικά γεύσης, αλάτι, κιτρικό νάτριο, φωσφορικό κάλιο, ισοβουτυρική οξική σακχαρόζη, κίτρινο χρώμα αριθμός 5.

Θρεπτική αξία ανά 100ml

Θερμίδες 50kcal

Νάτριο 110mg

Κάλιο 30mg

Σάκχαρα 14g


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΝΕΡΟΥ ΚΑΡΥΔΑΣ Dr. Martins's: Νερό καρύδας, βιταμίνη Γ

Θρεπτική αξία ανά 100ml

Θερμίδες 19kcal

Νάτριο 0.26g

Κάλιο 191mg

Σάκχαρα 2.6g


Ένα από τα καταπληκτικά πράγματα για το νερό καρύδας είναι ότι έχει την ίδια οσμωτική πίεση με εκείνη του πλάσματος του αίματος που σημαίνει ότι μπορεί να χορηγηθεί με ασφάλεια ακόμη και ενδοφλέβια. Για το λόγο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για να σώσει τις ζωές πολλών τραυματιών στρατιωτών, στην περιοχή του Ειρηνικού όπου έκτακτες μεταγγίσεις με νερό καρύδας αντικαθιστούσαν το χαμένο πλάσμα του αίματος.


Αλλά τα οφέλη δεν σταματούν εδώ. Το νερό καρύδας είναι ένα φυσικό διουρητικό που βοηθά να διαλυθούν οι πέτρες στα νεφρά. Είναι πλούσιο σε κάλιο που καταπολεμά την κατακράτηση υγρών, εξαφανίζει τις μυϊκές κράμπες και βοηθά στις αρρυθμίες της καρδιάς.

Σε έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου West Indian αποδείχθηκε ότι η κατανάλωση 1 μπουκαλιού νερού καρύδας την ημέρα για 2 βδομάδες είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της αρτηριακής πίεσης στο 71% των συμμετεχόντων. Το ασβέστιο που περιέχεται στο νερό καρύδας είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τα οστά και τα δόντια. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο ως ηλεκτρικός αγωγός στα νεύρα και τους μυς. Το νάτριο είναι επίσης απαραίτητο στον οργανισμό για τη διατήρηση της ζωής. Ως ζωτικής σημασίας ηλεκτρολύτης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της υγείας και της ευεξίας. Κάλιο και νάτριο αλληλεπιδρούν μέσα και έξω από τα κύτταρα στο πλάσμα του αίματος και αυτό είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία της καρδιάς, των μυϊκών και νευρικών κυττάρων.

Ένα άλλο συστατικό που περιέχεται στο νερό καρύδας είναι το λαυρικό οξύ το οποίο περιέχεται και στο μητρικό γάλα και βοηθά στην αύξηση της καλής χοληστερίνης.

Το νερό καρύδας είναι επίσης γνωστό για την αντιβακτηριδιακή του δράση. Περιέχει μονολαυρίνη, ένα αντιϊκό, αντιμυκητιακό, αντιβακτηριακό και αντιπρωτοζωϊκό μονογλυκερίδιο το οποίο εξουδετερώνει ιούς όπως ο έρπης, η γρίπη, η ηπατίτιδα Γ και διάφορα άλλα παθογόνα βακτήρια.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα θρεπτικά χαρακτηριστικά του βιολογικού νερού καρύδας Dr. Martins's, χωρίς να ξεχνάμε και τις φυτικές ίνες, τις πρωτεΐνες, τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο θαυματουργό αυτό ρόφημα που σήμερα έχουμε όλοι τη δυνατότητα να το απολαμβάνουμε όποτε θέλουμε! Πίνεται κατά προτίμηση παγωμένο.


- 0% ΛΙΠΑΡΑ

- 0% ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΖΑΧΑΡΗ

- 0% ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

- 0% ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΓΕΥΣΗΣ

- 5 ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΕΣ

- ΦΥΣΙΚΟ ΙΣΟΤΟΝΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ


Βρείτε το σε όλα τα αιθέριο Bio Stores!

57 views0 comments
bottom of page