top of page

Αποφύγετε την απώλεια δοντιών και την ουλίτιδα, naturally!

Η ουλίτιδα μπορεί να οριστεί ως το πρώιμο στάδιο της νόσου των ούλων. Τα συμπτώματα της ουλίτιδας περιλαμβάνουν κόκκινα ή πρησμένα ούλα που μπορεί να αιμορραγούν όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας. Αν και αυτά τα συμπτώματα είναι εύκολο να τα αγνοήσουμε, αποτελούν ένδειξη τρομερών συνεπειών για την υγιεία του στόματος που θα επέλθουν εάν αφεθούν ανεξέλεγκτα.

Τελικά, η ουλίτιδα θα οδηγήσει σε περιοδοντίτιδα, μια προχωρημένη ασθένεια των ούλων που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δοντιών και σε άλλες χρόνιες ασθένειες. Αυτό περιλαμβάνει ακόμα και απειλητικές για τη ζωή παθήσεις όπως καρδιακή προσβολή, πνευμονικές παθήσεις κ.α.


Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικές θεραπείες που μπορούν να φροντίσουν αποτελεσματικά την ουλίτιδα!

Πριν εξετάσουμε αυτές τις φυσικές θεραπείες, ακολουθούν ορισμένες κοινές πρακτικές που είναι καλό να ακολουθήσετε επιμελώς για να αποφύγετε την ουλίτιδα:

  • Βουρτσίστε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα

  • Χρησημοποιήστε Νήμα καθημερινά

  • Αντικαταστήστε την οδοντόβουρτσά σας κάθε τρεις μήνες

  • Χρησιμοποιήστε ένα φυσικό στοματικό διάλυμα

  • Αποφύγετε - Περιορίστε τη ζάχαρη

  • Επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο

  • Αποφύγετε το κάπνισμα

Ας δούμε μερικές από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για την εξάλειψη της ουλίτιδας.


1. Στοματικό διάλυμα

Υπάρχουν πολλές επιλογές στοματικών πλύσεων που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη στοματική σας υγιεινή και να περιορίσετε την ανάπτυξη ασθενειών των ούλων όπως η ουλίτιδα. Ακολουθούν μερικές επιλογές, που μπορείτε να φτιάξετε και να χρησιμοποιήσετε εύκολα στο σπίτι:


Στοματικό διάλυμα με Tea Tree Oil

Μπορεί να μειώσει σημαντικά την αιμορραγία των ούλων.

Για να το φτιάξετε, προσθέστε 3 σταγόνες λάδι Tea Tree σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και ανακινήστε το μείγμα στο στόμα πριν το φτύσετε.


Στοματικό διάλυμα Aloe-Vera

Η αλόη βέρα μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό στοματικό διάλυμα κατά της ουλίτιδας.

Ο χυμός αλόης δεν χρειάζεται αραίωση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνος του.

Χρησιμοποιήστε το όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο στοματικό διάλυμα.


Στοματικό διάλυμα με Φασκόμηλο

Μελέτη του 2015 έδειξε ότι τα βακτήρια που προκαλούν πανώλη θα μπορούσαν να σκοτωθούν χρησιμοποιώντας στοματικό διάλυμα φασκόμηλου!

Για να φτιάξετε στοματικό διάλυμα φασκόμηλου, προσθέστε 2 κουταλιές σούπας φρέσκο ​​φασκόμηλο

ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο σε βραστό νερό (Αφήστε το να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Σουρώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Το στοματικό διάλυμα φασκόμηλου σας θα είναι έτοιμο για χρήση), ή 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό - ανακινήστε το μείγμα στο στόμα πριν το φτύσετε.


Μπορείτε επίσης να φτιάξετε στοματικά διαλύματα από λάδι λεμονόχορτου και φύλλα γκουάβας για να ξεπεράσετε τα συμπτώματα της ουλίτιδας.


2. Ξεπλύνετε με θαλασσινό νερό

Το αλατόνερο είναι γνωστό ότι έχει απολυμαντικές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των φλεγμονωδών ούλων και επίσης να μειώσει σημαντικά την ουλίτιδα.

Για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το διάλυμα με θαλασσινό νερό:

  • Βράζουμε το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει

  • Ανακατέψτε ¾ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι στο νερό

  • Ανακινήστε το νερό στο στόμα και φτύστε το

  • Επαναλάβετε τρεις φορές την ημέρα

3. Gel Turmeric

Ο κουρκουμάς, λόγω των αντιμυκητιασικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της πλάκας και της ουλίτιδας. Για αποτελεσματική χρήση, απλώστε το στα ούλα και αφήστε το για 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με νερό.


4. Τεχνική Oil Pulling

Η στοματική πλύση με λάδι είναι μια αρχαία πρακτική στοματικής υγιεινής, της οποίας οι ρίζες εντοπίζονται στην Ινδία. Το Oil Pulling βασικά περιλαμβάνει τον στροβιλισμό του λαδιού στο στόμα για περίπου 30 λεπτά. Αυτό μπορεί να εξαλείψει τα βακτήρια από το στόμα και επίσης να αποτρέψει την ανάπτυξη πλάκας γύρω από τα ούλα μας. Εάν πρόκειται να εξασκηθείτε στο Oil Pulling, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας. Η διατήρηση του λαδιού στο στόμα για 30 λεπτά μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, οπότε ξεκινήστε με μικρότερο χρονικό διάστημα. Μην καταπιείτε το λάδι!


Συμπέρασμα

  • Οι πιο πάνω θεραπείες όχι μόνο θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση της ουλίτιδας αλλά και θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ένα άψογο επίπεδο στοματικής υγιεινής.

  • Προσπαθήστε επίσης να αυξήσετε την πρόσληψη βιταμίνης C και τις τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Οι ανεπάρκεια και των δύο στον οργανισμό έχουν συνδεθεί άμεσα με σοβαρές ασθένειες των ούλων.

  • Αποφύγετε το κάπνισμα, καθώς ένα τσιγάρο μπορεί να καταστρέψει 25mg βιταμίνης C.

  • Να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Να είστε σίγουροι ότι οι παραπάνω θεραπείες θα κρατήσουν τα δόντια σας υγιή και το χαμόγελό σας όμορφο.

30 views0 comments
bottom of page