top of page

Βιολογικά πουλερικά Vs Συμβατικών, για να ξέρεις!



Έχουν άραγε διαφορές τα βιολογικά πουλερικά από τα αντίστοιχα συμβατικά; Αρκετές!

Διαβίωση Στη βιολογική κτηνοτροφία, τα ζώα έχουν μόνιμη πρόσβαση σε υπαίθριους χώρους, κατά προτίμηση βοσκότοπους, ενώ τους χορηγείται αρκετός χώρος ώστε να μπορούν να κινούνται και να επιβιώνουν άνετα.

Τα βιολογικά κοτόπουλα έχουν 4 τμ εξωτερικό χώρο για να κινηθούν. Τα συμβατικά από την άλλη, στοιβάζονται στην κυριολεξία σε στενόχωρα κλουβιά, ακόμα και 10 πουλιά σε 1 τμ. Πολλές φορές τα φώτα παραμένουν συνέχεια αναμμένα, ώστε να έχουν την ψευδαίσθηση πως είναι ακόμα ημέρα, ώστε να τρώνε ακατάπαυστα και να παχαίνουν γρηγορότερα. Μέθοδος η οποία φυσικά στην οργανική κτηνοτροφία, δεν εφαρμόζεται.

Τροφή και άσκηση Τα βιολογικά κοτόπουλα, είναι υποχρεωμένα να ασκούνται, ώστε να παραμείνουν υγιή και χωρίς περιττό λίπος. Η τροφή που τρώνε είναι φυσική και εννοείται πιστοποιημένη βιολογικής καλλιέργειας, όπως καλαμπόκι, πίτουρα, σιτάρι, σόγια κλπ.

Ορμόνες - αντιβιοτικά Στα ζώα βιολογικής κτηνοτροφίας, δε χορηγούνται ορμόνες, αντιβιοτικά και γενετικά τροποποιημένες και μεταλλαγμένες τροφές. Γεγονός ιδιάζουσας σημασίας, αφού έχει αποδειχτεί πως τα αντιβιοτικά και οι ορμόνες από τα ζώα, απορροφούνται από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Στις πόσες ημέρες πάνε.. σφαγείο Δυστυχώς κάποτε τα πουλερικά θα καταλήξουν στο σφαγείο. Τα βιολογικά θα έχουν ζήσει 82 περίπου ημέρες, μέχρι να φτάσουν να παχύνουν και να καταλήξουν στο πιάτο μας, ενώ τα συμβατικά μόνον 38 με 45 !!!


76 views0 comments
bottom of page