top of page

Γιατί λέμε ΟΧΙ στην επεξεργασμένη ζάχαρη;

Τα σάκχαρα δεν είναι κακά, το σώμα μας τα χρειάζεται. Ας προσέξουμε όμως λίγο τι διαβάζουμε. Άλλο σάκχαρα άλλο ζάχαρη! Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωσή επεξεργασμένης ζάχαρης δεν ταιριάζει σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Εντάξει, γιατί όχι επεξεργασμένη Ζάχαρη;

  1. Τα επεξεργασμένα σάκχαρα είναι πιο δύσκολο να τα επεξεργαστεί το σώμα μας για να τα χρησιμοποιεί ως ενέργεια.

  2. Κατά τη διαδικασία της επεξεργασίας της ζάχαρης, η οποία επεξεργάζεται μια πηγή σακχάρου όπως ζαχαρότευτλα σε ραφιναρισμένη λευκή ζάχαρη, όλα τα θρεπτικά στοιχεία (βιταμίνες, μέταλλα, ίνες, ...) αφαιρούνται από την πηγή σακχάρου. Αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας, για να επεξεργαστεί σωστά τα σάκχαρα που προσλαμβάνει.

  3. Καταναλώνοντας πολλά επεξεργασμένα σάκχαρα, δεν δίνετε στο σώμα σας τα καλά μέταλλα αποθηκεύοντας ένα μεγάλο μέρος σε λίπος χωρίς να το χρησιμοποιεί!

  4. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η συχνή κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί περισσότερους από 35 εκατομμύρια θανάτους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο επειδή, πέρα από το ότι συνδέεται στενά με το διαβήτη, η ζάχαρη σχετίζεται επίσης με την εμφάνιση χρόνιων νόσων όπως ο καρκίνος.


Τι ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζουμε για τις ορολογίες που διαβάζουμε στις συσκευασίες;

  1. SUGAR FREE: Είναι τα τρόφημα τα οποία πρέπει να περιέχουν λιγότερο από 0,5 g σάκχαρα ανά 100 ml ή 100g.

  2. LOW SUGAR: Είναι τα τρόφημα τα οποία δεν έχουν περισσότερο από 5g ζάχαρης ανά 100g για στερεά και 2,5g ζάχαρης ανά 100 ml για υγρά.

  3. WITH NO ADDED SUGAR: ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΣΑΚΧΑΡΑ Τα τρόφημα δεν μπορούν να γλυκανθούν με ζάχαρη (σακχαρόζη), ούτε με άλλα τρόφιμα που χρησιμοποιούνται για γλυκαντικούς σκοπούς όπως χυμός μήλου ή συμπυκνωμένος χυμός σταφυλιού, βύνη καλαμποκιού, σιρόπι ρυζιού κ.λπ.

  4. UNSWEETENED: «Unsweetened» μπορούν να θεωρηθούν επειδή είναι απαλλαγμένα από κάθε είδους συστατικό που χρησιμοποιείται για τις γλυκαντικές τους ιδιότητες (Σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1924/2006.)


Η δική μας αποστολή είναι να βρίσκουμε και να φέρνουμε σε εσάς λύσεις αντικατάστασης επεξεργασμένης ζάχαρης.

Γλυκιές Εναλλακτικές Λύσεις

bio Ερυθριτόλη

bio Σιρόπι Αγαύης

bio Σιρόπι Σφενδάμου

bio Ζάχαρη Καρύδας

bio Στέβια

bio Ξυλιτόλη


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ:

Τονίζουμε κάθε φορά το bio σε όλα τα πιο πάνω είδη γιατί οι διαδικασίες που ακολουθούνται για την παρασκευή τους είναι πολύ διαφορετικές στα βιολογικά προϊόντα από ότι σε όλα τα υπόλοιπα. Για να χαρακτηριστεί βιολογικό ένα προίόν ακολουθούνται πολύ αυστηρές διαδικασίες από την παραγωγή, παρασκευή μέχρι την διάθεση του κάθε προϊόντος, με σκοπό να φτάνει σε εμάς στην πιο καλύτερή του μορφή.


Στα "αιθέριο" Bio Stores μπορείτε να βρείτε αρκετές επιλογές σε

βιολογικά υποκατάστατα ζάχαρης αλλά και πολλά γλυκά προϊόντα Χωρίς Ζάχαρη!




60 views0 comments
bottom of page