top of page

Εγκυμοσύνη και Βιγκανισμός.

ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ Ο ΒΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΥΗΣΗ;

Μια καλά σχεδιασμένη διατροφή που απέχει από επεξεργασμένα τρόφιμα , με ποικιλία στις τροφές και στην κατανάλωση πολλών και διαφορετικών πηγών φυτικής πρωτεΐνης εξασφαλίζει πως τόσο η μαμά όσο και το αναπτυσσόμενο έμβρυο θα είναι υγιείς στη διάρκεια αυτών των εννέα μηνών.


Κάθε μέλλουσα μητέρα πρέπει να ακολουθεί εξατομικευμένες διατροφικές συμβουλές, με βάση τον τρόπο ζωής, το βάρος και τα αποτελέσματα των αιματολογικών της εξετάσεων.. Σε μια vegan εγκυμοσύνη υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν οι αυξημένες διατροφικές ανάγκες με συμπληρώματα διατροφής που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τους vegan. Έτσι θα εξασφαλιστεί η μέγιστη πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και για τη μητέρα και για το μωρό της .

Δεν υπάρχει καμία απολύτως κλινική απόδειξη ότι οι φόρμουλες που βασίζονται στη σόγια ή σε άλλα υποκατάστατα έχουν επιβλαβείς επιδράσεις στα έμβρυα.

Για την ακρίβεια, η σόγια έχει θεωρηθεί μια ωφέλιμη διατροφική πηγή, είναι όμως πολύ σημαντικό να εξασφαλίσετε ότι καταναλώνετε βιολογική και όχι γενετικά τροποποιημένη σόγια, με ελάχιστη έως μηδαμινή επεξεργασία, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και γενικότερα!


Μην ξεχνάς:

Τα απαραίτητα σε κάθε διατροφή είναι οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες, τα λιπαρά και οι βιταμίνες. Οι vegan πρέπει να βρουν τις καλύτερες εναλλακτικές για να έχουν σταθερή πρόσληψη όλων αυτών των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών όταν προετοιμάζουν τα γεύματά τους όπως:

Φακές και μανιτάρια, Tofu, Σπόροι τσία και λιναρόσπορου, Έλαια MCT, Τυρί φυτικής προέλευσης,

Φρούτα, Ξηροί καρποί χωρίς αλάτι, Αβοκάντο, Γάλα (βρώμης, αμυγδάλου, ρυζιού, καρύδας), Όσπρια, Κινόα και άλλα δημητριακά.


Να θυμάσαι:

Το κλειδί για τα vegan τρόφιμα και την υγιεινή διατροφή γενικά είναι να προσεγγίσεις τα γεύματά σου σαν να είναι διατροφικά στοιχεία, κάθε φορά! Το κάθε συστατικό πρέπει να είναι "καθαρό" από φυτοφάρμακα, χημικά και άλλα επιβλαβή πρόσθετα! Γι'αυτό προτείνουμε τα προϊόντα να είναι βιολογικά, να είναι ασφαλή για τον οργανισμό μας και των παιδιών μας!

Στα αιθέριο Bio Stores θα βρείτε τεράστια ποικιλία από υγιεινά και θρεπτικά Vegan προϊόντα αλλά και μεγάλη ποικιλία σε φυσικά συμπληρώματα διατροφής για ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας τα οποία είναι απαραίτητα για την περίοδο της εγκυμοσύνης.


Αντρέας Πολυδώρου, Διαιτολόγος, Διατροφολόγος BSc


for your On-line shopping

65 views0 comments
bottom of page