top of page

Εσύ, τί προτιμάς;

Ξέρεις ότι τα φασόλια βάζουν "κάτω" το κρέας διατροφικά; Όχι απλά επειδή είναι πιο υγιεινά...

δείτε τον πίνακα που ακολουθεί και θα καταλάβετε αμέσως!

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι και για την παραγωγή 1kg Κρέατος χρειάζεται να καταναλωθεί 1480L νερού ενώ για την παραγωγή 1kg Φασολιών μόνο 103L.


Ο Αντρέας Πολυδώρου, Διαιτολόγος, Διατροφολόγος BSc, μας επισημαίνει:

Τα φασόλια αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών (16-33%), βιταμινών (θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, βιταμίνη Β6 και φολικό οξύ), διαιτητικής ίνας (14-19%), ιδιαίτερα υδατοδιαλυτής διαιτητικής ίνας. Ακόμη, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, σε μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο κ.α καθώς και ελευθέρων ακόρεστων λιπαρών οξέων. Έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε νάτριο και σχεδόν καθόλου χοληστερόλη, γι' αυτό συνιστάται η αντικατάσταση με το κρέας, σε ανθρώπους που θέλουν να μειώσουν την χοληστερόλη, εφόσον βοηθάει στην μείωση της LDL.

Τα φασόλια είναι μια άριστη εναλλακτική λύση με χαμηλά λιπαρά και μπορούν να αντικαταστήσουν τη ζωική πρωτεΐνη. Γι’ αυτό το λόγο, αποτελούν καλή επιλογή για τους χορτοφάγους, όταν συνδιάζονται σωστά με άλλες τροφές.


Στα αιθέριο Bio Stores θα βρείτε μεγάλα ποικιλία από βιολογικά φασόλια όπως Ατζούκι, Red kidney, Black Beans, "Λουβί", Butter Beans, Μάχος κ.α.





92 views0 comments
bottom of page