top of page

Κράταιγος

Ο Κράταιγος είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που τον καθιστούν ευεργετικό για την καρδιά. Τα φύλλα, τα άνθη και τα μούρα συγκεκριμένα περιέχουν υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών που ονομάζονται «ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες» (OPCs) που μπορεί να είναι το κλειδί για πολλά οφέλη για την καρδιά. Οι OPC μπορεί να είναι αρκετά αποτελεσματικά επιτρέποντας στα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν και βελτιώνοντας τη ροή του αίματος.

Επιπλέον, οι ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες, OPC, μπορούν επίσης να βοηθήσουν τα υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ακόμη και να προστατεύουν τον εγκέφαλο!


Έρευνα έχει δείξει ότι τρία από τα πιο βασικά οφέλη του Κράταιγου είναι:

1. Μείωση της αρτηριακής πίεσης

Μια μελέτη, για παράδειγμα, έδειξε ότι τα άτομα που έπαιρναν 1200mg εκχυλίσματος κράταιγου καθημερινά είχαν σημαντικά καλύτερες βελτιώσεις στην αρτηριακή τους πίεση.


2. Βοηθά στα υγιή επίπεδα χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων

Η HDL και η LDL χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια είναι τύποι λίπους που βρίσκονται στο αίμα.

Η υγιής ισορροπία τους είναι το κλειδί για τη σωστή παραγωγή ορμονών και τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στο σώμα. Δυστυχώς, μια ανισορροπία, όπως τα υψηλά τριγλυκερίδια και η χαμηλή HDL, είναι πολύ συχνή σήμερα και μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση πλάκας στα αιμοφόρα αγγεία και τελικά καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό.


3. Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας

Μια ανασκόπηση σε 14 διαφορετικές μελέτες έδειξε ότι όσοι έλαβαν εκχύλισμα κράταιγου παρουσίασαν βελτίωση στην καρδιακή λειτουργία... μεγαλύτερη ανοχή στην άσκηση... και λιγότερη δύσπνοια και κόπωση.


4. Πέρα από τα οφέλη για την καρδιά, η έρευνα έχει δείξει ακόμη και ότι ο κράταιγος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της τριχόπτωσης!


5. Τέλος, επειδή μπορεί να είναι ένα πολύ ισχυρό αντιφλεγμονώδες συνολικά, σίγουρα αξίζει να το καταναλώνετε για να υποστηρίξετε τα υγιή επίπεδα φλεγμονής στο σώμα σας.



21 views0 comments
bottom of page