top of page

Πρωτεΐνη και απώλεια βάρους

Η πρωτεΐνη είναι το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την απώλεια βάρους και ένα όμορφο σώμα. Η υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης ενισχύει το μεταβολισμό, μειώνει την όρεξη. Επίσης βοηθά στην αύξηση και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και συνδέεται με μια σειρά λειτουργιών στο σώμα, από την παραγωγή ενζύμων μέχρι την ρύθμιση των ορμονών. Πρωτεΐνη Μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;

Τι είναι η πρωτεΐνη και γιατί είναι σημαντική;

Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα τρία μακροθρεπτικά συστατικά, μαζί με τους υδατάνθρακες και το λίπος. Στο σώμα, εκτελεί τους ακόλουθους ρόλους:

Επισκευή και συντήρηση

Η πρωτεΐνη είναι το κύριο συστατικό των μυών, των οστών, του δέρματος και των μαλλιών. Αυτοί οι ιστοί επιδιορθώνονται συνεχώς και αντικαθίστανται με νέα πρωτεΐνη.

Ορμόνες

Οι χημικές πρωτεΐνες -αγγελιοφόροι επιτρέπουν στα κύτταρα και τα όργανα του σώματος να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Ένζυμα

Τα περισσότερα ένζυμα είναι πρωτεΐνες και οι χιλιάδες χημικές αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλο το σώμα οφείλονται σε αυτές.

Μεταφορά και αποθήκευση

Ορισμένες πρωτεΐνες βοηθούν στην παροχή σημαντικών μορίων όπου χρειάζονται. Για παράδειγμα, η πρωτεΐνη αιμοσφαιρίνη μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα του σώματος.


Πώς επιδρά η πρωτεΐνη στην απώλεια βάρους;

Έρευνες δείχνουν ότι η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης μπορεί να έχει εντυπωσιακές επιδράσεις στην όρεξη, τον κορεσμό. Επίσης το μεταβολικό ρυθμό, το βάρος και τη σύσταση του σώματος.

> Kαταστολή πείνας και πληρότητα.

> Η πρωτεΐνη αυξάνει την παραγωγή των ορμονών PYY και GLP-1. Και οι δύο βοηθούν στο να αισθάνεστε κορεσμό και ικανοποίηση. Επιπλέον, βοηθά στη μείωση των επιπέδων της γκρελίνης, γνωστής και ως «ορμόνη της πείνας».


32 views0 comments
bottom of page