top of page

Superτροφές κατά των αλλεργιών!


Ο όρος «υπερ-τροφές» (superfoods) αναφέρεται σε τρόφιμα τα οποία έχουν μεγάλη συγκέντρωση βιταμινών, ιχνοστοιχείων, μετάλλων, ισχυρών αντιοξειδωτικών και άλλων θρεπτικών συστατικών, σε μικρό όγκο τροφίμου και έχουν συγκεκριμένα οφέλη για την υγεία, τα οποία πιστοποιούνται από κλινικές μελέτες.


Υπερ-τροφές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις πιθανές αλλεργίες του καιρού, χάρη στις αντιισταμινικές τους ιδιότητες. Βάλτε στη διατροφή σας λαχανικά που περιέχουν βιταμίνη Α, όπως καρότα, που είναι γνωστά για τις αντιισταμινικές τους ιδιότητες. Πολλά άλλα φρούτα και λαχανικά είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των αλλεργικών αντιδράσεων. Τα πιο πλούσια είναι το σπανάκι, το μάνγκο, οι ντομάτες και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Τρώτε ωμά και φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά σας, για καλύτερα αποτελέσματα, αλλά και για να αποκομίσετε τα μέγιστα δυνατά οφέλη σε θρεπτικά συστατικά. Σύμφωνα με έρευνες, η αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης C καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ανακουφίζει από τα συμπτώματα των αλλεργιών. Αυτή η βιταμίνη είναι σε αφθονία στα φρούτα, και κυρίως στα εσπεριδοειδή. Τα ακτινίδια, τα πορτοκάλια, οι φράουλες αλλά και οι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C Πράσινο τσάι και αρωματικά βότανα Τα βότανα αποτελούν ένα δημοφιλές φυσικό αντιισταμινικό. Πολλά από αυτά όπως το πράσινο τσάι είναι πλούσια σε ενώσεις που μπορούν να αποτρέψουν ή να μειώσουν την έκκριση ισταμίνης γεγονός που παρέχει ανακούφιση από τα συμπτώματα μιας αλλεργίας. Δοκιμάστε, εκτός από πράσινο τσάι και χαμομήλι, τσουκνίδα ή τζίντζερ. Καλές επιλογές είναι το σκόρδο, το θυμάρι, το μάραθο και ο βασιλικός που μπορούν να δώσουν άρωμα στις συνταγές σας. Καρύδια Τα καρύδια περιέχουν ωμέγα 3 λιπαρά, τα οποία θεωρείται ότι βοηθούν να ηρεμήσουν τα συμπτώματα των αλλεργιών. Θα μπορούσατε επίσης να τρώτε σολομό για να αυξήσετε την κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Ανανάς Ο ανανάς είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά αντιισταμινικά, καθώς περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ως γνωστόν η φλεγμονή είναι μια κατάσταση που ταλαιπωρεί τον οργανισμό των αλλεργικών.

Στα "αιθέριο" Bio Stores εκτός από βιολογικά φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς, θα βρείτε μεγάλη γκάμα σε πράσινο τσάι και βιολογικά βότανα, όπως και πόσιμα αιθέρια έλαια. Συμβουλευτείτε τους Διαιτολόγος μας για ορθή χρήση.

114 views0 comments
bottom of page