top of page

Τρώτε Φύτρα!!! Διατροφικά tips για την Ημέρα Διατροφής!


Τι είναι τα Φύτρα Φύτρο ονομάζεται η διαδικασία των πρώτων ημερών ζωής ενός σπόρου που ξυπνάει από το λήθαργο με τη βοήθεια του νερού, πετώντας ένας τρυφερό, βλασταράκι.

Αποτελούν για τον άνθρωπο έναν απλό κι εύκολο τρόπο για την απόκτηση βασικών βιταμινών. Μερικές από τις καλύτερες επιλογές σπόρων για φύτρα με σειρά σπουδαιότητας βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων είναι το σιτάρι, το άλφα- άλφα, το μπρόκολο, οι φακές, ο αρακάς και ακολουθούν τα φασόλια, το αρμυρίκι, το ραπανάκι κ.ά.

Οφέλη

Τα φύτρα είναι μια εύπεπτη και αλκαλική τροφή. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, μεταλλικών στοιχείω, αμινοξέων, ενζύμων, αντιοξειδωτικών και βιταμινών. Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και το ανοσοποιητικό, ενώ λόγω της θρεπτικότητας τους συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Χάρη σε κάποια χημικά μόρια που περιέχουν, τα φύτρα τροφοδοτούν τον οργανισμό με ενέργεια και μας αναζωογονούν. Βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων και καθυστερούν τη γήρανση. Επειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη Β12, όλες τις βιταμίνες Β, καθώς και βιταμίνες A, Κ και C, όπως επίσης σε ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, και άλλα θρεπτικά συστατικά είναι απολύτως απαραίτητα για όλους.

Εκμεταλλευτείτε το Χειμώνα και καλλιεργείστε βιολογικά φύτρα!

Τα φύτρα είναι έξοχη πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και βιταμινών, ειδικά το χειμώνα, που τα φρούτα και τα λαχανικά είναι περιορισμένα. Μπορείτε να φτιάξετε φύτρα από όλους σχεδόν τους σπόρους, όπως σιτάρι, σίκαλη, βρώμη, φαγόπυρο, κινόα, αμάρανθο, κεχρί, τριφύλλι, άλφα άλφα, κάρδαμο, σινάπι, σέλινο, κρεμμύδι, καρότο, λάχανο, ραπανάκι, μπρόκολο, φακές, ροβίτσα, μπιζέλια, ηλιόσπορο, σουσάμι, αμύγδαλα, κολοκυθόσπορος κ.λπ. Τέτοιους σπόρους μπορείτε να προμηθευτείτε από αγρότες που καλλιεργούν με βιολογικές τεχνικές ή από ομάδες καταναλωτών βιολογικών ή και βιοδυναμικών προϊόντων που τους προμηθεύονται απευθείας από τους παραγωγούς. Για να βλαστήσουν οι σπόροι, πρέπει να είναι ολόκληροι, ανεπεξέργαστοι και με τη φλούδα τους.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Σπόρους τις επιλογής σας

  • Συσκευή - δοχείο εκ­βλά­στη­σης - υπάρχουν διάφορα μεγέθη και είδη, ρωτήστε στα αιθέριο Bio Stores.


162 views0 comments
bottom of page