top of page

Ξεκινάμε τη νέα σχολική χρονιά με σωστή διατροφή!



Οι τροφές που πρέπει να καταναλώνουν τα παιδιά μας όταν χρειάζονται συγκέντρωση και ενέργεια:

  1. Γάλα ζωικό ή φυτικό: Δυναμώνει το μυαλό. Δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν αποδείξει τη συμβολή του γάλακτος τόσο στην ισορροπία του νευρικού συστήματος, όσο και στην εγκεφαλική λειτουργία. Το ασβέστιο, σε συνδυασμό με τις βιταμίνες και τις πρωτεΐνες που περιέχει, κάνουν το γάλα σύμμαχο των μικρών μαθητών.

  2. Δημητριακά: Χαρίζουν ενέργεια. Γάλα και δημητριακά ολικής αλέσεως – αυτός είναι ο καλύτερος συνδυασμός για να ξεκινήσουν τα μικρά σας την ημέρα τους, αφού το συγκεκριμένο πρωινό τους χαρίζει την ενέργεια που χρειάζονται για να παρακολουθήσουν το μάθημα.

  3. Σολομός: Εξυψώνει το πνεύμα. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα που κρύβονται στον σολομό συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενισχύουν την πνευματική λειτουργία, δυναμώνουν τη μνήμη και κατ' επέκταση κάνουν ακόμα πιο αποδοτική τη μελέτη.

  4. Αβγά: Για ξεκάθαρη σκέψη. Στα αβγά συναντάμε τη βιταμίνη Β12 η οποία βοηθάει τη μνήμη και τη μάθηση. Περιέχουν επίσης, πρωτεΐνες οι οποίες από τη μία ενισχύουν τη «δουλειά» των νευροδιαβιβαστών, ενισχύοντας έτσι και τη διαδικασία της σκέψης, κι από την άλλη είναι πλούσιες σε αμινοξέα τα οποία ενισχύουν τη λειτουργία της μνήμης.

  5. Ξηροί καρποί: Μνήμη. Οι ξηροί καρποί περιέχουν αμέτρητα στοιχεία, ευεργετικά για τον οργανισμό μας. Δύο από τα πιο σημαντικά είναι ο σίδηρος και το μαγνήσιο, τα οποία επίσης συμβάλλουν στην τόνωση της μνήμης. Σε περίοδο έντονης μελέτης κι εξετάσεων, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και οι σταφίδες αποτελούν πρώτης τάξης λιχουδιές!

  6. Φρούτα: Τα βοηθούν να μην ξεχνάνε... Εκτός από τις απαραίτητες βιταμίνες και τις φυτικές ίνες, τα φρούτα περιέχουν επίσης και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες συμβάλλουν στη βελτίωση της μνήμης.

  7. Κακάο: Βελτιώνει τη διάθεση. Με την κατανάλωσή του κακάο απελευθερώνονται στον οργανισμό, οι λεγόμενες, ενδορφίνες οι οποίες βελτιώνουν τη διάθεση. Γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους, η κατανάλωσή του ενδείκνυται ειδικά κατά τη διάρκεια προετοιμασίας των διαγωνισμάτων. Βασική προϋπόθεση όμως είναι να καταναλώνεται με μέτρο!

  8. Κανέλα Κευλάνης: Για έξτρα ενέργεια. Η κανέλα, μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου μετριάζοντας την πρωινή αδυναμία που μπορεί κάποιες φορές να νιώθουν τα μικρά μας. Αν επιθυμούμε, λοιπόν, να τους χαρίσουμε λίγη έξτρα ενέργεια, πασπαλίζουμε τη φρυγανιά με το μέλι ή τα δημητριακά τους με λίγη κανέλα!

  9. Γιαούρτι με προβιοτικά: «Θωρακίζει» τον οργανισμό. Χάρη στα υγιή βακτήρια που περιέχει, το γιαούρτι έχει τη δύναμη να θωρακίσει το ανοσοποιητικό μας, ενώ προσφέροντάς το με λίγο μέλι, αγαύη, φρούτα ή δημητριακά στα παιδιά, αποτελεί ένα υπέροχο σνακ που τους χαρίζει ενέργεια στο λεπτό!

  10. Γλυκό σαν μέλι: Ιδιαίτερα ωφέλιμο για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας, το μέλι (ιδιαίτερα το μέλι Μανούκα), μας προσφέρει όσα χρειαζόμαστε για να ενισχύσουμε την μνήμη μας. Περιέχει φυσικές αντιβιοτικές ουσίες που δυναμώνουν το ανοσοποιητικό και το νευρικό μας σύστημα. Το μέλι σε συνδυασμό με την κανέλα μας προσφέρουν μια πραγματικά αποτελεσματική ασπίδα προστασίας της υγείας μας, για ακόμα πιο γερό οργανισμό!

Τα παιδιά είναι 7 φορές πιο ευαίσθητα από τους ενήλικες όταν με την τροφή τους προσλαμβάνουν μεταλλαγμένες τροφές, επικίνδυνα συντηρητικά, χημικά και πρόσθετα.

Στα "αιθέριο" Bio Stores θα βρείτε βιολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας χωρίς να ανησυχείτε για τα συστατικά τους! Τα παιδιά μας δικαιούνται το καλύτερο!

35 views0 comments
bottom of page