top of page

"ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΓΕΥΣΕΙΣ" στο GREEN FOODS, fresh & bio!


Η μαγειρική εκπομπή "ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΓΕΥΣΕΙΣ" στο GREEN FOODS, fresh & bio, Λευκωσία!

Ο chef μας Κωνσταντίνος Καλλής μαγείρεψε για εσάς, VEGAN ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ.

Μπορείτε να βρείτε την συνταγή πιό κάτω. Μείνετε συντονισμένοι, έρχονται κι άλλα πολλά!


VEGAN ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ | ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ 45 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ 6 ΦΛ. ΦΡΕΣΚΟΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ ΖΩΜΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 1-2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΗ ΣΕΛΙΝΟΥ 1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ 100-110g ΤΥΡΙ VEGAN ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΕΞΑΙΡΕΤΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 3-5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ (ΜΗ ΥΔΡΟΓΟΝΩΜΕΝΗ) ή ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ 400g ΡΥΖΙ ΓΙΑ ΡΙΖΟΤΟ 2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ 1-2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ ΑΛΑΤΙ ΙΜΑΛΑΙΩΝ ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σωτάρουμε με τη Μαργαρίνη ή το λάδι καρύδας, σε χαμηλή θερμοκρασία, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε το σέλινο και την πιπεριά (15 περίπου λεπτά) μέχρι να μαλακώσουν. Μετά προσθέτουμε το ρύζι, δυναμώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια. Αφού σωταριστεί, ρίχνουμε το κρασί.

Το αφήνουμε για λίγο να ψηθεί με το ρύζι και ρίχνουμε την πρώτη δόση από τον ζεστό ζωμό μας (έχουμε ήδη προσθέσει μέσα το κούρκουμα) και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε και δεύτερη δόση από τον ζωμό μας. Ανακατευουμε μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.

Αυτή η διαδικασία παίρνει περίπου 15 λεπτά. Δοκιμάζετε το ρύζι σας να είναι ψημένο (ΟΧΙ βαρυψημένο).

Κατεβάστε από την φωτιά, προσθέστε την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και λίγη μαργαρίνη ελαιολάδου ακόμα και ανακατέψτε το καλά. Κλείστε την κατσαρόλα και αφήστε το για 2-3 λεπτά να ξεκουραστει.

Το Ριζοτο πρέπει να σερβιριστεί το συντομότερο! Μην το αφήσετε πολύ στην κατσαρόλα, θα χάσει εκείνη την κολλώδη υφή που πρέπει να έχει!


ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ | OPENING HOURS

Δευτέρα . Monday – Παρασκευή . Friday: 08:30AM – 04:30PM

Σαββατο . Saturday: 08:30AM – 04:00PM Τηλ.: +357 22 260101

12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page