top of page

Υποκατάστατα Γάλακτος! Ecomil


Πολλοί είναι οι άνθρωποι που παρουσιάζουν διάφορα δυσάρεστα συμπτώματα από την κατανάλωση γάλακτος (φούσκωμα στην κοιλιά, πόνο στο στομάχι, διάρροια και αυξημένη παραγωγή αερίων από το έντερο). Οι αντιδράσεις αυτές οφείλονται είτε σε δυσανεξία στην λακτόζη είτε σε αλλεργικές αντιδράσεις στην πρωτεΐνη του γάλακτος. Η δυσανεξία στην λακτόζη προκαλείται από την έλλειψη λακτάσης – ένζυμο που διασπά την λακτόζη. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με την κατανάλωση γάλακτος απαλλαγμένου από λακτόζη. Τέτοια γάλατα διατίθενται σε διάφορα σουπερ μαρκετ και σε βιολογικά καταστήματα υγιεινής διατροφής.

Τα άτομα που παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα καταναλώνοντας γάλα με διασπασμένη λακτόζη ή σχεδόν χωρίς λακτόζη. Έτσι επωφελούνται πλήρως από όλα τα πλεονεκτήματα για την υγεία που προσφέρει το γάλα.


Yπάρχουν πολλά υποκατάστατα του γάλακτος και μερικά από αυτά

είναι τα ακόλουθα:

1. Γάλα Καρύδας

Kαλή εναλλακτική λύση για το αγελαδινό γάλα, είναι το γάλα καρύδας,που μοιάζει πολύ στην υφή του πλήρους αγελαδινού γάλακτος.Εχει πολύ περισσότερο κάλιο ανά φλιτζάνι από τα κανονικά γάλατα (630 mg ανά φλιτζάνι, έναντι 150 mg). Οι καρύδες είναι γεμάτες θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες (C, Ε, Β3, Β1, Β5 και Β6), ενώ διαθέτουν μέταλλα, όπως ο σίδηρος, το νάτριο, το μαγνήσιο και το φώσφορο. Επομένως είναι ένα καλό ρόφημα για μετά την προπόνησή σου ενώ δεν σε επιβαρύνει με περιττές θερμίδες (έχει μόνον 50 θερμίδες/ποτήρι).

2. Γάλα σόγιας

Το γάλα σόγιας προέρχεται από το εκχύλισμα φασολιών σόγιας και είναι χωρίς ζάχαρη και αρωματισμένο, κυρίως με σοκολάτα και βανίλια. Είναι διατροφικά ισοδύναμο με το αγελαδινό γάλα. Το γάλα σόγιας είναι συχνά εμπλουτισμένο με ασβέστιο, βιταμίνες Α και D και ριβοφλαβίνη και συνήθως περιλαμβάνει 8-10 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα. Επίσης, χάρη στις ισοφλαβόνες, η σόγια μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης, αποτρέποντας την απορρόφησή της.

3. Γάλα αμυγδάλου

Είναι φτιαγμένο από αλεσμένα αμύγδαλα, νερό και, συχνά, κάποιο γλυκαντικό.Στην σειρά ECOMIL υπάρχει χωρίς καθόλου ζάχαρη ή αλλο γλυκαντικό. Το γάλα αμυγδάλου έχει γλυκιά και κρεμώδη υφή παρόμοια με τα άλλα γάλατα (αγελαδινό, κατσικίσιο). Περιέχει πολλή βιταμίνη Ε, περίπου 50% της ημερήσιας ποσότητας σε ένα μόνο ποτήρι. Εάν κάνεις δίαιτα το γάλα αμυγδάλου είναι για σένα αφού περιέχει το 1/3 των θερμίδων του 2% του αγελαδιν

Με μια σας επίσκεψη στα καταστήματα "αιθέριο" Bio Stores μπορείτε

να βρείτε πραγματικά μεγάλη ποικιλία σε βιολογικά υποκατάστατα γάλακτος

όπως, Γάλα αμυγδάλου, Γάλα καρύδας, Γάλα Κινόα, Βρώμης και πολλά άλλα!

Ολοκληρωμένη σειρά με βιολογικά υποκατάστατα γάλακτος

σας προσφέρει η Ecomil, με την γνωστή προσφορά της να συνεχίζεται! 5+1 FREE as always!

Σήμερα, η EcoMil είναι η κορυφαία μάρκα στην Ευρώπη στην κατηγορία του βιολογικού γάλακτος αμυγδάλου και εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως. Όλα τα προϊόντα της είναι πιστοποιημένα βιολογικά, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς λακτόζη, χωρίς ζωικά συστατικά και τώρα μια μεγάλη γκάμα ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ!!

32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page