top of page

Φύλλα Αλόε Βέρα. Δωρεάν για σήμερα!


Τη Δευτέρα 10.9 σε όλα τα αιθέριο Bio Stores Λευκωσίας,

σας δίνουμε ΔΩΡΟ φρέσκα φύλλα

βιολογικής Αλόε Βέρα!

Μέχρι εξαντλήσεως.

 

Λίγα λόγια για την φρέσκια βιολογική Αλόε Βέρα που θα βρίσκεται

στα αιθέριο Bio Stores:

Τα φύλλα της κόβονται χειρωνακτικά και προσεκτικά από το φυτό μόνο όταν ανθίσει το φυτό που φανερώνει ότι είναι ώριμα για κοπή, περιέχοντας πλήρως τις φαρμακευτικές και τις θεραπευτικές ιδιότητες. Η Αλόη (Aloe Vera) έχει πολλές χρήσεις και οφέλη, θεραπευτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες.

Είναι από βιολογική φυτεία Αλόε Βέρα (είδος Barbadencis Miller) που καλλιεργείτε σε μεγάλη έκταση στην επαρχία Λευκωσίας. Τα εν λόγω φυτά εισήχθησαν από την Κρήτη. Είναι πιστοποιημένα και ελεγμένα από τους αρμόδιους οργανισμούς πιστοποίησης βιολογικής καλλιέργειας.

Η αλόη βέρα έχει κυρίως εξωτερική χρήση ως επάλειψη.

Τις περισσότερες φορές η Αλόη, χρησιμοποιείται ως καταπραϋντικό σε διάφορους ερεθισμούς του δέρματος, όπως εγκαύματα, κάλους, ουλές, έρπη.

Απορροφάται γρηγορότερα από το νερό και έτσι το δέρμα επουλώνεται γρήγορα. Επιπλέον, κρατά το δέρμα απαλό και χρησιμοποιείται για την περιποίηση του σώματος και των μαλλιών, καθώς ενυδατώνει, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει τη φυσική τους άμυνα. Θεωρείται αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της ακμής, επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος και καταπολεμά τη φαγούρα, τις δερματικές αλλεργίες, τα τσιμπήματα των εντόμων, τα εκζέματα και τις μυκητιάσεις, ενώ μπορεί να περιορίσει ακόμα και την ψωρίαση.

Η αλόη βέρα έχει όμως και εσωτερική χρήση.

Ενδεχομένως να μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, να περιορίζει τους μυϊκούς και σκελετικούς πόνους, τους κολικούς και τις κρίσεις άσθματος. Επίσης, τονώνει την πεπτική λειτουργία και καταπολεμά διαταραχές, όπως η δυσκοιλιότητα και η δυσπεψία, ενώ ενισχύει και το ανοσοποιητικό, γι’ αυτό και έχει χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς με AIDS και καρκίνο.

Πως να την αποθηκεύσετε:

Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε το χυμό αλόης στο ψυγείο, για μικρό μόνο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιήστε ένα γυάλινο ή ένα ασφαλές για τα τρόφιμα δοχείο (κατά προτίμηση καφέ ή σκούρο πράσινο γυαλί γιατί μπλοκάρει την περισσότερη ακτινοβολία).

Για να διαρκέσει ακόμα περισσότερο και για την πρόληψη από πιθανό αποχρωματισμό (ο χυμός σας θα γίνει τελικά καφέ χρώμα), προσθέστε μια σταγόνα βιταμίνη Ε και μια σταγόνα από εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ, ή μείγμα από κιτρικό οξύ σε σκόνη.

Να θυμάστε, ωστόσο, ότι η Αλόη είναι πιο ωφέλιμη όταν είναι φρέσκια!


54 views0 comments
bottom of page