top of page

Βιολογικά όσπρια για όλους!


Τα Βιολογικά όσπρια αποτελούν ίσως την ευκολότερη πηγή θρεπτικών συστατικών!!


ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ "greenfoods"

Τα κόκκινα φασόλια είναι ιδανικά για τις έθνικ δημιουργίες σας. Θα τα βρείτε πολύ συχνά σε συνταγές της ασιατικής κουζίνας, αλλά και πιάτα της νοτίου Αμερικής. Λόγω της υψηλής θρεπτικής αξίας του αλλά και του εντυπωσιακού τους χρώματος, τα τελευταία χρόνια συνδυάζονται με διάφορα άλλα όσπρια, σε εντυπωσιακές σαλάτες και σούπες.

Τα Βιολογικά Κόκκινα Φασόλια είναι μια σημαντική πηγή σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου και θειαμίνης. Δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου λίπη, έχουν λίγες θερμίδες και εξαιτίας των ινών που περιέχουν, απομακρύνουν γρήγορα τις τοξίνες από τον οργανισμό. Τα κόκκινα φασόλια δε λιώνουν στο μαγείρεμα και είναι ιδανικά για σαλάτες. Είναι επίσης άριστο συνοδευτικό.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΨΙΛΕΣ ΦΑΚΕΣ "greenfoods"

Οι Βιολογικές ψιλές φακές είναι υψηλής θρεπτικής αξίας πλούσιες σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τρώγεται κυρίως βραστή ως σούπα, ενώ χρησιμοποιείται σε διάφορες σαλάτες και σε πιάτα κρεατικών ως γαρνιτούρα.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΡΕΒΙΘΙΑ "greenfoods"

Τα Βιολογικά ρεβίθια αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης ισάξια με το κρέας, το γάλα και την σόγια. Μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το κρέας στην διατροφή μας.

Τα ρεβίθια ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα όσπρια για την ποιότητα των πρωτεϊνών που ανέρχεται σε ποσοστό 20% και περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Επίσης αποτελούν καλή πηγή υδατανθράκων και είναι πλούσια σε άμυλο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι το υψηλό ποσοστό τους σε φυτικές ίνες από 7,5% έως 14% που βρίσκεται κυρίως στην φλούδα τους.

Στα αιθέριο Bio Stores μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε βιολογικά όσπρια "green foods"! Κάντε τα πιάτα σας ακόμη πιο ενδιαφέροντα, υγιεινά & ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ!

i: Βιολογικά χαρακτηρίζονται τα τρόφιμα που βασίζονται στις διαδικασίες

που περιγράφονται στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τη βιολογική παραγωγή.

Τα βιολογικά προϊόντα προέρχονται από καλλιέργειες, όπου απαγορεύεται αυστηρά η χρήση κάθε χημικού φυτοφαρμάκου, λιπάσματος και ορμόνης.

Τα βιολογικά όσπρια και γενικά τα βιολογικά τρόφιμα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Η βιολογική γεωργία οδηγεί στη φυσική ισορροπία και στην υψηλότερη γονιμότητα του εδάφους, στη διατήρηση του οικοσυστήματος και στη μείωση της ρύπανσης.

40 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page