top of page

Τι περιέχουν τα καλλυντικά σας;


Ξέρετε ότι μέχρι και το 60% αυτού που βάζουμε στο δέρμα μας απορροφάται?

Το σώμα των παιδιών απορροφά 40-50% περισσότερο από ότι των ενηλίκων.

Τα "κοινά" καλλυντικά και προϊόντα ομορφιάς περιέχουν πολλές τοξικές χημικές ουσίες και συνδέονται με διάφορες παθήσεις και ασθένειες όπως:

Αλλεργίες του δέρματος, Καρκίνος, Ανικανότητα, Γονιμότητα, Αναπαραγωγικά Προβλήματα, Μαθησιακές Αναπηρίες και πολλές άλλες.

Τα συστατικά αυτά περιέχονται σε σαμπουάν, κρέμες σώματος και αφρόλουτρα, κρέμες προσώπου, προϊόντα ομορφιάς, κρεμοσάπουνα κ.α.

Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε, τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας, όσο πιο φυσικά καλλυντικά μπορούμε.

Στα "αιθέριο" Bio Stores θα βρείτε μεγάλη γκάμα με πιστοποιημένα φυσικά και βιολογικά προϊόντα περιποίησης. Θα βρείτε επίσης ειδικές σειρές για παιδιά και βρέφη.

Η Sukin σας δίνει μια μεγάλη γκάμα καλλυντικών για "ασφαλή" επιλογή συστατικών.

 

Δείτε ενδεικτικά τι μπορεί να προκαλέσουν μερικά από τα πιο κάτω συστατικά.

Τα συστατικά που πρέπει να αποφύγετε: 12 τοξικές και καρκινογόνες ενώσεις που βρίσκονται στα προϊόντα ομορφιάς και φροντίδας

του δέρματος.

1. Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου: χρησιμοποιείται στα προϊόντα ακμής, τα MSDS δηλώνουν: Πιθανό προαγωγό όγκων. Μπορεί να δράσει ως μεταλλαξιγόνο, προκαλεί βλάβη στο DNA. Επίσης, είναι τοξικό όταν εισπνέεται. Είναι επικίνδυνο για τα μάτια, το δέρμα και την αναπνοή.

2. DEA (Διαιθανολαμίνη), MEA (μονοαιθανολαμίνη) & ΤΕΑ (Τριαιθανολαμίνη): Αυτός ο ενισχυτής αφρού είναι ερεθιστικός για το δέρμα και τα μάτια. Απορροφάται εύκολα από το δέρμα συσσωρεύεται στα όργανα του σώματος και τον εγκέφαλο.

3. Διοξίνη: Δεν εμφανίζεται στα συστατικά. Συχνά βρίσκεται σε αντι-βακτηριακά συστατικά όπως triclosan, γαλακτωματοποιητές, PEGs και αιθοξυλιωμένα καθαριστικά όπως Sodium Laureth Sulfate. Η διοξίνη προκαλεί καρκίνο, μειωμένη ανοσία, διαταραχές του νευρικού συστήματος, αποβολή εμβρύου και γενετική παραμόρφωση.

4. DMDM Υδαντοΐνη & Ουρία (Ιμιδαζολιδινύλιο): 2 συντηρητικά που απελευθερώνουν φορμαλδεΰδη που μπορεί να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις, κνησμό, δερματικές αντιδράσεις, αλλεργίες, κατάθλιψη, πονοκεφάλους, θωρακικούς πόνους, μολύνσεις αυτιών, κόπωση, ζάλη και αϋπνία.

Περιέχουν επίσης: 5. FD & C Color & Pigments 6. Parabens 7. PEG (πολυαιθυλενογλυκόλη) 8. Φθαλικές ενώσεις 9. Προπυλενογλυκόλη (PG) και βουτυλενογλυκόλη 10. Λαουρυλοθειικό νάτριο (SLS) και θειικό λαουρέθιο νάτριο (SLES) 11. Αντιηλιακά χημικά 12. Triclosan

259 views0 comments
bottom of page